Európai Unió által finanszírozott projektjeink

Nők a Civil Életben újratöltve

A KIFE Nők a Civil Életben címmel 2009 óta szervez nők számára társadalmi képzéseket, konferenciákat, műhelyeket.
 
Az idei évben három műhelymunkával leptük meg az érdeklődő nőket. A műhelymunka az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
Az első találkozás 2016. március 5-6-án volt, melyről az egyik résztvevő, Likker Karolina számol be.
 
Tizenhárom nő gyűlt össze - köztük én - a március elején indult Nők a Civil Életben című műhelymunkára az ország különböző pontjairól (Alsónána, Budapest, Dunakeszi, Hernád, Nagykáta, Orosháza, Révfülöp, Szeged, Táp, Veszprém). Trénerünk, Zöldyné Szita Erzsébet, a Ruth Cohn Intézet Témacentrikus Interakció Magyarország Egyesület mestertrénere a Témacentrikus Interakció (TCI) módszereivel ismertetett meg minket, aminek lényege, hogy a feladat mellett maga a csoport és az egyes személy is ugyanolyan fontos helyet foglal. Például a képzés elején közösen meghatároztuk, hogy mi az, amit szeretnénk, illetve nem szeretnénk, hogy legyen a műhely során. Hangsúlyt kapott a csoport építése, a jó hangulat.
A csoport vegyes volt lakhely, kor, munka szempontjából is. Ez számomra könnyebbé tette a kapcsolódást, sokakkal találtam közös témát.
A találkozások a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban kaptak helyet, együtt választhattuk ki a számunkra ideális tantermet, majd rendeztük be. A közös munka mellett a közös étkezések is jó hangulatban teltek.
 
 
életkép   életkép 2
 
 
A három alkalmas képzés első részének témája az együttműködés volt, melyhez elengedhetetlen a partneri kapcsolatok kiépítése, és azok fenntartása – nem csak két szervezet között, hanem egyén-egyén között is
Az alkalmat személyes együttműködéseink alapján tettünk közelivé, majd játékos feladatokkal modelleztük nehézségeit, élményeit. Pár perces gyakorlatban kipróbálhattuk mennyi mindenre kell figyelni egy együttműködésnél.
 
 
 
A saját együttműködéseink átgondolása annyira bevont a témába, hogy gyakran már a csoportban ülve eszembe jutottak konkrét ötletek, mit hogy valósítsak meg saját környezetemben, milyen önkéntes munkába fogjak majd. Az együttműködés a helyi aktivitások során is elengedhetetlen, fontos tehát, hogy olyan együttműködéseket alakítsunk ki, amelyek hosszú távon és hatékonyan szolgálják a társadalmat
Motiváltan várom a legközelebbi alkalmat a motiváció kultúrájáról! :)
Likker Karolina
 
logo

Projektjeink honlapjai

 

Vitalitás    tarsadalomformalas logo                          ponttekellesz logo xxxx       noi szervezet logo          logo forum            A KIFE Régi Honlapja

 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Tempus Közalapítvány

Széchenyi Terv