Európai Unió által finanszírozott projektjeink

Pályázat - Civilszervezetek humánerőforrás fejlesztése

PÁLYÁZAT
CIVIL SZERVEZETEK HUMÁNERŐFORRÁS FEJLESZTÉSE
 

„Tedd elkötelezetté munkatársaidat!
Légy hatékony a csapatmunkában!”

 

 
 
A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület pályázatot hirdet olyan civil szervezetek számára, akik fejleszteni szeretnék humánerőforrásukat. Amennyiben az Ön civil szervezetének nincs vagy elavult a humánerőforrás terve, szeretne változtatni a szervezeti humánstruktúrán, igényelné a fejlesztést a szervezet munkatársainak hatékonyságában és a belső kommunikáción, akkor érdemes jelentkeznie programunkra.
A pályázatról és a projektről információs napot tartunk 2016. szeptember 27-én Budapesten, amelyről itt tájékozódhat
 
 
A PÁLYÁZAT CÉLJA
A jelentkező civil szervezetek humánerőforrásának (HR = human resources) hatékonyabbá tétele egy, a szervezetre szabott fejlesztési csomag segítségével, melynek kidolgozását szervezetfejlesztés terén több évtizedes gyakorlattal rendelkező szakemberek irányítják. A humánerőforrás-fejlesztés különböző területeiből feldolgozásra kerülnek a következő témakörök: 
 • Szervezeti kultúra, a HR szerepe a civil szervezetben 
  (mi a HR, fogalomtisztázás, fogalmak bevezetése; szemléletformálás: a HR jelentősége; a civil HR sajátosságai; alapvetések: HR stratégiai elemek, szervezeti kultúra, szervezeti belső kommunikáció); 
 • Stratégiai humánerőforrás menedzsment
  (HR terv készítése, munkakör tervezése, személyzetbiztosítás, személyzetfejlesztés, teljesítményértékelés, munkaügyi kapcsolatok, a HEM informatikai és elszámolási rendszer); 
   
 • Civil vezetés, civil HR struktúra
  (önismeret, a vezető szerepei, a vezetői munka rendszerezése, a vezetés megoszlása, a helyzetfüggő vezetés, a vezető és a munkatársak kapcsolata a szervezetben, humánügyi probléma-kezelés, a civil identitás befolyása a HR-re és a szervezeti életre); 
   
 • Önkéntes-menedzsment, atipikus foglalkoztatási formák 
  (alkalmazott és önkéntes státusz összehasonlítása, önkéntes a szervezetben, az önkéntesek kezelése, önkéntesek menedzselésének lépései, atipikus foglalkoztatási formák bemutatása); 
   
 • Munkatársak munkahelyi motivációja, szocializációja, problémáinak megoldása
  (szociális intézkedések, teljesítményértékelés, javadalmazás, motiválás, egészségvédelem, munkavédelem, biztonság, stressz és kiégés, a kiégés folyamata, a személyiség mint rizikófaktor, a burnout szindróma terápiája)
 
 
A PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS TARTALMA
1. HR képzés: kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítunk a szervezet 2 munkatársának a KIFE által meghirdetett 10 napos tréningen. 
A képzés elvégzésével a résztvevő képessé válik egy szervezet HR tervének összeállítására, képes a megfelelő atipikus foglalkoztatási formákat kiválasztani szervezete számára, tudja, hogyan lehet önkéntesekkel dolgozni, valamint képes felismerni a stressz, kiégés jeleit és képes azokat kezelni. A képzés legfőbb erőssége, hogy olyan gyakorlatorientált ismereteket kapnak a munkatársakkal foglalkozók, amelyeket azonnal tudnak alkalmazni a szervezetben, amelyek megkönnyítik a munkatársakkal és önkéntesekkel a jövőbeni munkát és sikeresek lesznek egy humánus, családbarát, ugyanakkor hatékony és eredményorientált munkatársi teamet kialakítani.
2. Szervezetfejlesztés: 5 napos fejlesztés keretében kidolgozásra kerül a szervezet humánerőforrás terve és a munkatársak kezelésének irányvonalai.
A szervezetfejlesztési alkalmakon olyan fejlesztési terv kidolgozása történik, amelyben a stratégiai célok tisztázására, a működtetés fejlesztésére, a munkavégzés körülményeinek és feltételeinek javítására, valamint a vezetés fejlesztésére irányuló beavatkozások történnek. Az elkészült fejlesztési terv alapján a civil szervezet képes lesz a szervezetnél dolgozó munkavállalókat és önkénteseket a szervezet küldetésének elkötelezni és hatékonyan foglalkoztatni, ugyanakkor a méltósággal rendelkező és személyiségével dolgozó embert figyelembe venni és megbecsülni a foglalkoztatás alatt. 
 
 
A PÁLYÁZATON BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLETEZÉSE:
5 nap szervezetfejlesztés a szervezetfejlesztés terén több évtizedes gyakorlattal rendelkező szakember vezetésével napi 4-5 órában a pályázó szervezet igényeire alapozva. A szervezetfejlesztés eredményeként szervezetre szabott fejlesztési tervek készülnek el, a HR terv használható lesz a mindennapi gyakorlatban. Az egyes alkalmakra 6-8 fő meghívása javasolt, akik között vezető beosztású tisztségviselő, embereket irányító munkatárs, önkéntes koordinátor is van, vagy bármilyen egyéb munkahelyi szerepet betöltő személy, aki a szervezeti folyamatok vagy a szervezetfejlesztési cél tekintetében jelentőséggel bír. 
80 órás HR tréningen való részvétel biztosítása pályázó szervezetenként max. 2 fő részére. A 200.000 Ft-os piaci árú képzést kedvezményesen 25.000 Ft/fő részvételi díjjal vehetik igénybe a nyertes pályázók. A képzés elvégzéséről a résztvevők igazolást kapnak. A képzésen biztosított az étkezés és büfé, a kiadandó anyagok, valamint a tréningen való részvétel. A képzés tervezett helyszíne Budapest vagy környéke. A képzésen javasolt a HR vezető vagy a szervezet munkatársait irányító vezető részvétele.
2 alkalommal utánkövetési felmérés biztosítása konzultációs lehetőséggel egybekötve.
 
 
PÁLYÁZÓK
Pályázó szervezetek köre: Magyarországi székhelyű civil szervezetek (egyesületek és alapítványok), valamint egyházi intézmények. Pályázati támogatásban részesülők száma: max. 10 szervezet.
 
 
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
Adatlap határidőn belüli benyújtása.
Saját szervezeten belüli fejlesztési team toborzása, amelynek tagjai vállalják, hogy 5 alkalommal min. 4, max. 5 órában részt vesznek a szervezetfejlesztésen.
Terem biztosítása a szervezetfejlesztéshez, igény esetén ellátás biztosítása (pl. kávé, víz).
Minimálisan 1 fő delegálása a KIFE által meghirdetett HR tréningre, amelynek kedvezményes részvételi költségét a pályázó szervezet fizeti meg (bruttó 25.000 Ft/képzés – 80 órás, 5 alkalmas, alkalmanként két egymást követő napra szervezett képzés).
Nyilatkozat arról, hogy a szervezet vállalja a kifejlesztett tervek alapján a munka megkezdését, a humánerőforrás fejlesztését.
Nyilatkozat arról, hogy a szervezet 2 alkalommal vállalja az utánkövetésben meghatározott felmérés benyújtását.
 
 
A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE
Pályázatokat folyamatosan várjuk!
A pályázati adatlapot 1 példányban kell benyújtani
papír alapú formátumban és elektronikusan az info@kife.hu e-mailcímre. 
 
 
HIÁNYPÓTLÁSI LEHETŐSÉG NINCS!
 
A pályázatok értékelését a KIFE elnöksége által megbízott bizottság végzi el.
A szervezetfejlesztési napokra a szervezet egyéni igénye szerint, a szervezetfejlesztővel közös megállapodás alapján 2017. február 15. és 2017. július 31. között kerül sor.
 
Az utánkövetési alkalmak tervezett időpontja: 2017. december és 2018. június.
 
 
További információ kérhető az info@kife.hu címen,
valamint a 62/426-785-ös telefonszámon
Tóthné Csompilla Mártától
 

Projektjeink honlapjai

 

Vitalitás    tarsadalomformalas logo                          ponttekellesz logo xxxx       noi szervezet logo          logo forum            A KIFE Régi Honlapja

 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Tempus Közalapítvány

Széchenyi Terv